Grafički dizajn

serveri

Instaliranje i administracija

Računarske mreže

Projektovanje, kabliranje, održavanje

Voip telefonija

Nabavka i montaža VoIP centrala i telefona

web hosting

Hosting paketi i registracija domena

web dizajn

Dizajn i izrada web sajtova.

Softver

Dizajn i izrada desktop i web aplikacija.

Web račun

Web račun

Video Nadzor

Montaža opreme za video nadzor Vašeg objekta.

Servis

Servis i održavanje računara

web shop

Prodaja računara, komponenti i opreme

Kontakt

+38123 601 200

+38123 234 632

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno na sajtu: 49 posetilaca

Grafički dizajn

Grafički dizajn je vrsta primenjene umetnosti koja najčešće uključuje kombinovanje tipografije, ilustracije, fotografije i teksta, kako bi se vizualnom komunikacijom prenela neka ideja ili poruka, u svrhu informisanja, uveravanja ili edukovanja.

Nekada je grafički dizajn bio isključivo zadatak za umetnike i slikare. U današnje vreme zadatak grafičkih dizajnera je da izrade grafiku u određenom digitalnom obliku da bi ona mogla da bude primenjena u daljoj proizvodnji, kao što je ofset štampa, sito štampa, tampon štampa, štampanje na štampašima, lasersko graviranje itd.

Razvoj tehnologije je grafički dizajn doveo do tog nivoa da se uz pomoć računara mogu izraditi prava umetnička dela u relativno kratkom roku, i naravno ona se mogu primeniti na određenim tehnologijama.

Krajnji rezultat proizvoda grafičkog dizajnera je grafika u digitalnom formatu, koja je ulazni elemenat u daljoj proizvodnji krajnjeg proizvoda.

Grafički dizajn se već odavno bavi i trodimenzionalnim objektima (ambalažom, industrijskim dizajnom, dizajn izložbenog prostora, arhitekturom), ali ono što je novo je grafički dizajn u 3D svetu, kao što su naprimer objekti ili prostori izradjeni u raznim 3D programima (3D Studio i slično).

Dve jako bitne stavke treba imati na umu prilikom izrade grafičkog dizajna:

  •     Grafički dizajn mora biti vizuelno atraktivan i razumljiv namenjenoj publici
  •     Grafički dizajner mora voditi računa o tehničkoj realizaciji - tj. da se taj dizan može primeniti na odredjenoj površini da odgovarajućom tehnikom

ruka_u_plamenu

footer